АБВ стъпи и зад граница

Клубът отвори врати в Брюксел

Започна дейността на първия задграничен клуб на „Алтернатива за българкото възраждане“ (АБВ), който отвори официално врати в Брюксел. Това съобщиха от пресцентъра на гражданското обединение. Основателите му са млади хора, които учат и работят в града.

Новината обявиха инициаторите на идеята Любомир Иванов, Божидар Григоров и Детелин Сертов по време на среща-дискусия в която взеха участие техни колеги от България и евродепутата и водач на листата на АБВ за предстоящия вот Ивайло Калфин. Събитието бе под надслов „Ролята на България в Европейския съюз“.

„Нашата идея основно е да съберем хора, които имат близки виждания до тези на АБВ. Хора, които са амбицирани да работят за България и да помогнат за подобряването на атмосферата там. Нашата група ще бъде факт до няколко часа и във фейсбук. Каня всички да дойдат и да участват. Тук всички ще сме равнопоставени и с обща цел. Да направим България едно по-добро място за живеене. Звучи идеалистично, но е възможно стига да има желание”, заяви Любомир Иванов.