Подновява се ремонтът на трамвайните релси в "Надежда"

Вижте промените в маршрутите на трамваи 1, 6, 11, 12 и 19

От днес се подновява инфраструктурният ремонт в района на столичния кв. "Надежда", информира Центърът за градска мобилност.

До април ще тече основният ремонт на трамвайния релсов път и транспортния подлез "Надежда", който обхваща релсите в участъка от Триъгълника до подлеза. По тази причина от 7:00 часа днес до 04:30 часа на 12 април се въвеждат промени в маршрутите на трамваи номер 1, 6, 11, 12 и 19. Междувременно продължава да се движи автобус № 12-ТМ.

Ремонта извършват „Хидрострой” АД и „Столичен електротранспорт” ЕАД.

Ето новите маршрути:

Трамвайна линия № 1: Маршрутът е скъсен от ж.к. „Иван Вазов” до Надлез „Надежда”. Линията продължава да работи по действащите разписания.

Трамвайна линия № 6 – Линията е разделена на две части:

Трамвайна линия № 6 с маршрут от ж.к. „Лозенец” до Надлез „Надежда”. Линията продължава да работи по действащите разписания.

Трамвайна линия № 6-А с маршрут от ж.к. Обеля 2 до Метростанция „Хан Кубрат”. Линията продължава да работи по действащите разписания.

Трамвайна линия № 11 продължава да се движи по маршрут: от бул. “Никола петков” по маршрута си до Депо „Банишора”, транспортен подлез „Надежда”, надясно по бул. “Княгиня Мария Луиза”, Централна гара, надясно по бул. “Христо Ботев”, наляво по ул. “Струга”, наляво по бул. “Княгиня Мария Луиза”, Централна гара и по бул. “Княгиня Мария Луиза” и транспортен подлез „Надежда” по маршрута двупосочно. линията продължава да работи по действащите разписания.

Трамвайна линия № 12 – линията се разделя на две части:

Трамвайна линия № 12 с маршрут от площад „Журналист” до Депо „Банишора”. Линията продължава да работи по действащите разписания.

Трамвайна линия № 12-А с маршрут от кв. „Илиянци” до Метростанция „Хан Кубрат”. Линията продължава да работи по действащите разписания.

Трамвайна линия № 19 – маршрутът е скъсен от кв. „Княжево” до Депо „Банишора”. Линията продължава да работи по действащите разписания.

Продължава да се движи временната автобусна линия № 12-ТМ с маршрут: от гара София Север по ул. “Бяла Бука”, бул. “Рожен”, Надлез „Надежда”, бул. “Княгиня Мария Луиза”, надясно по бул. “Христо Ботев”, надясно по бул. “Сливница”, надясно по ул. “Опълченска”  и наляво по бул. “Княгиня Мария Луиза” по маршрута до гара София Север. За делник, предпразник и празник линията продължава да работи по действащото разписание.

Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки по маршрута, с изключение на спирка с код  2671 “Модна къща Агресия” за автобусна линия № 27 в посока изход от София.