Ремонтират изцяло булевард „Мушанов”

Работата трябва да приключи до средата на юли, ако няма силни дъждове

Започва основен ремонт на булевард „Мушанов”, който в последствие прераства в „Овча купел”, тоест от прелеза на „Красна поляна” до „Цар Борис 3”. Обектът ще бъде цялостно ремонтирам, като част от програмата за основен ремонт на транспортната инфраструктура през тази година която се реализира. Новината съобщи при проверката на ремонта на бул. „Никола Мушанов” и ул. „Добротич” заместник-кметът на Столична община Любомир Христов, предаде „Фокус”.

В момента работата тече между бул. „Възкресение” и ул. „Житница”, като движението се разделя на практика на две. В едната половина ще се изпълняват строителните дейности, а от друга страна се създава организация на движението, което се извършва в една лета в двете посоки. Това на практика стеснява капацитета на булеварда във времето на ремонтните дейности. В порядъка на 20 дни трябва да приключи този етап от ремонта, като общия срок за изпълнение е два месеца, тоест до средата на юни, ако няма интензивни дъждове, трябва да е приключило всичко.

Извършва се ремонт на тротоарите, пътните платна, уличното осветление и основни елементи на инфраструктурата.

Общо са на 25 включени обектите в програмата, които ще се реализират тази и следващата година, каза още Христов. Той добави: На Семинарията очакваме да приключи през месец юли, тоест поетапно ще започнем да освобождаваме отделни участъци. В средата на септември е срокът за „Цариградско шосе”. Строителният сезон, за съжаление, е само в рамките на няколко месеца, а част от обектите са с доста голяма продължителност. Възползваме се максимално от доброто време, за да не се налага да затваряме участъци за по-дълго време.