Президентът се справя добре в рамките на правомощията си

Според Бойко Борисов политиката на правителството в сферата на енергетиката е безотговорна и популистка

Президентът се справя добре в рамките на неговите правомощия. Коментарът направиа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в ефира на БНТ тази сутрин. Според него управляващите искат да прехвърлят грешката си в Централната избирателна комисия (ЦИК) на Росен Плевнелиев, а критиките им са продиктувани от глупавия им предизборен закон за евроизборите.

Борисов коментира и политиката на правителството в областта на енергетиката, като я нарече безотговорна и популистка. Той добави:

„Нали има държавен регулатор с независима политика, която не бива по никакъв начин партиите и политиците да й се месят? Политиците могат да се опитват да правят реформи, да променят закони. Те не могат да излизат и да казват: „Девет месеца ще държим цената“. А след тези девет месеца? Ще минат изборите, какво ще правят? Следващото правителство какво ще прави, като трябва да го вдигне с 15%“.

На въпрос защо не поиска вот на недоверие на кабинета за политиката в енергийната сфера, Борисов попита: „За какво да поискаш по-напред, при положение, че има такава мощна коалиция от „Атака“, ДПС и БСП в парламента?“.

Лидерът на ГЕРБ поздрави Ахмед Доган за рождения му ден. На въпрос дали ще ходи в прочутите Сараи на бившия лидер на ДПС, той отговори: „Той е на 50 години, ви казах”, визирайки свой много добър приятел от каратистките си години. Борисов добави: „Между другото толкова е хубаво в България да слушам анализатори, разни политолози, конспирации, какво значело кафето, пък какво значела захарта, пък… просто много са приятни да ги слушаш”.