Акулите с грешна стъпка в Стара Загора

Спорт

30-03-2014, 21:10

Снимка:

Марин Боянов

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Сините акули" с екскурзия до Стара Загора

"Акулите" взеха дербито на Бургас

Привържениците на Берое по време на мача събираха средства,за да подпомогнат семейството на убития преди дни фен на гостите Тодор Тотев - Пистата

Отборът на Черноморец, който все още има макар и минимални теоретични надежди за спасение, допусна тежка загуба от Берое в Стара Загора. По този начин футболистите на Димитър Димитров пропуснаха шанса да се „залепят“ за Славия и Локо София, с които ще решават съдбата на четвъртия изпадащ от елита.

Домакините имаха пълно превъзходство на терена и стигнаха до класическа победа с 3:0 след голове на Георги Андонов в 8-та, Мпиа в 18-та след подаване на Веско Пенев и Георги Костадинов в 42-та минути. Интересно е, че и в трите гола на Берое бяха замесени бивши футболисти на акулите.

През второто полувреме гостите погледнаха по-смело към вратата на Иван Караджов, но пропуски лишиха Черноморец от отбелязване на почетен гол. Така преди утрешния двубой между Славия и Локомотив, бургазлии изостават от двата столични клуба съответно на 3 и 7 точки. В актива си Черноморец е с 31. В следващите два мача акулите приемат Славия и гостуват на Локо София.

Преди срещата привържениците на домакините подеха благородна инициатива. На входовете бяха поставени дарителски каси, като сумата, събрана от кампанията, ще бъде дарена на родителите на убития фен на Черноморец – Тодор Тотев (Пистата). Привърженикът на "акулите" почина в столицата след инцидент.