Убиецът на 18-годишната Стефка застава пред съда

Владимир удавил младото момиче, тялото на девойката изплува от водите на Въча

Във вторник започва първото заседание по делото срещу Владимир Костадинов, убил по особено жесток начин в землището на село Кдаиево бившата си приятелка, 18-годишната Стефка Маджарова от Пловдив. Призовани са 8 свидетели и 11 вещи лица, съдът ще ги изслушва до четвъртък.

Драмата се разигра в нощта на 12 срещу 13 юни 2013 година. 

На 12 юни Стефка била видяна за последно от близките и родителите си. Около 17 часа била пред дома си в село Йоаким Груево. Стояла до оградата на къщата и говорела с Владимир, с когото се разделила преди време. Младежът обаче не можел да се примири с този факт и постоянно я уговарял да се съберат отново.

Според материалите по делото малко след срещата си с Владимир Стефка отишла на кафе в Кричим. Тя била придружена от свой приятел. По време на вечерта момичето не спирало да получава есемеси и обаждания от Владимир. Тя обаче не му отговаряла, което вбесило 22-годишния мъж. Предполага се, че докато се опитвал да се свърже с нея, Владимир бил съвсем наблизо и цяла вечер следил двойката. Той сдържал гнева си докъм 22 часа, когато девойката се прибрала вкъщи. Тогава успял да я примами да се качи при него в колата, закарал момичето при канала край село Кадиево, където го набил, а после, докато все още било живо, го бутнал в бурните води. Самият Владимир пък твърдеше, че девойката се е подхлъзнала сама.