Музика, игри и много изненади очакват жителите на Своге

Празникът е под наслов: „За рибата и нейната полезност научи и на празника се весели!”

Любо Киров, Дива балет, както и много самодейни състави и изпълнители са част от програмата на събитието наречено „Рибен фест“,  което Община Своге органинизира на

4 и 5 април в центъра на града.

Събитието се провежда в рамките на проект: Промоционална  кампания, насочена към подобряване престижа на продуктите от риболов и аквакултура в община Свогеи се финансира от Оперативна програма за развитие на сектор„Рибарство“ и Европейския фонд за рибарство.

Двудневният празник ще започне на 4 април в 16:00ч. и ще продължи на 5 април в 12:00ч.

Организаторите в лицето на Община Своге са се погрижил, центъра на града да бъде изпълнен с много музика и различни интересни активности на рибна тема.  

Разнообразната програма на празника ще бъде в опитните ръце на водещия, на популярното радио предаване „Любими песни за любими хора“– Наско Стоянов.

Сцената ще се разтърси от Любо Киров, „Дива балет”, фолклорен ансамбъл „Балканче”, детска вокална група „Шоко бонбон”, фолклорна група „Китка”, Хип-хоп група „Естрея” към балет Естрея, мажоретна формация към читалище „Градище” 1907, смесен хор „Сезони”.

По време на празника са предвидени много и различни забавления.

Публиката на събитието ще бъде провокирана да вземе дейно участие в интересни надпревари на рибна тематика, за които Организаторът е предвидил страхотни награди.

По забавен и атрактивен начин събитието ще повиши информираността на обществеността по отношение на доказаната полезност и високата хранителна стойност на рибата и рибните продукти.