Община Казанлък подпомага активно ученическия спорт

От април започват следващите етапи на ученическите игри.

В края на м. март завършиха общинските ученически първенства по всички спортни дисциплини, за различните възрастови групи - момчета, момичета, юноши и девойки. Средствата, с които Община Казанлък подпомогна ученическия спорт на общинско ниво са 7000 лв.

От месец април започват следващите етапи на ученическите игри. За областни, зонови и финални етапи Община Казанлък е отделила 8700 лв., които ще се разходват за участията на всички училища - общински първенци в училищните игри за учебната 2013/2014 година. Предвидени са и финансови

средства за участия на училищата в световни ученически игри.

Състезанията, които предстоят през м. април на училищно ниво, започват на 10  и 11 април 2014 г. в град Стара Загора с областните първенства по шахмат и футбол. Представителите на Казанлък са ОУ “Георги Кирков“, ПМГ „Никола Обрешков“ и ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт.

На 15, 16 и 17 април отново в Стара Загора ще се проведат областни състезания по футбол за 5-7 клас, тенис на маса 5-7 и 8-10 клас, и волейбол  момчета и момичета 5-7 клас, юноши и девойки 8-10, 11-12 клас.

На 16 април  СОУ „ Екзарх Антим I“ ще защитава честта на град Казанлък в зала ДЗУ- Стара Загора на зонално първенство по баскетбол.

На 25 април  стадион „Берое“ посреща Областното първенство по лека атлетика за момичета и момчета, юноши и девойки.

През м. април Община Казанлък ще финансира  с 3000 лв.  и международните колоездачни състезания - „Долината на тракийските царе“ и купа „Георги Коев“, съвместно с Община Павел баня, които ще се проведат на 3 и 4 април.

На 12 април на стадион „Севтополис“ в Казанлък ще се проведе турнир „Севтополис“ по хвърляния – диск, гюле, копие,  който е финансиран от Община Казанлък със сумата от 1000 лв.

През този месец се очаква да се проведат още няколко спортни прояви на територията на Казанлък. Това са спортно катерене /Държавно първенство/ и първенство между училищата, както и Детски турнир по футбол „Червени рози“, които  също ще бъдат финансирани изцяло по Спортния календар на Община Казанлък.