„Господари на ефира” отрязаха главата на шефка в РЗИ Бургас

Д-р Люба Павлова чукала часмаг в обедната почивка, въртяла кабинет по хомеопатия

„Господари на ефира” отрязаха главата на д-р Люба Павлова, която дълги години бе шеф на Дирекция в РЗИ Бургас. Тя е била уволнена след скандалния репортаж, излъчен миналата седмица. В заснетото видео, „Господарите” показаха как здравната шефка върти частен бизнес под носа на регионалната инспекция. Всеки ден в обедната си почивка Павлова отскачала до съседен офис, в който практикувала хомеопатия на частно. Кабинетът естествено е абсолютно незаконен, тъй като докторката няма право да работи едновременно и държавната си и частната работа.

Още повече, че тя е отговаряла точно за контрола на подобни кабинети. В работно време докторката следи колегите си от областта дали спазват закона и ги глобява, а в почивките сама нарушава закона.
Заварена в частния си офис от репортер на „Господари на ефира“, д-р Люба Павлова разигра невиждан цирк. Тя заяви, че самата тя не е тя и не познава никаква Павлова. Малко по-късно добави, че в Бургас има точно седем лекарки с това име, така че в кабинета може да е всяка от тях. Кабинетът пък не бил за лечение, а за изучаване на някои неконвенциални методи от медици със сродни интереси. На въпроса пък какво точно прави в този кабинет, тя заяви, че просто е отишла до будоара на своя приятелка там, за да използва тоалетната. Обърканата лекарка не знаеше какво говори. В един момент каза пред камерата, че познава Павлова, описа я като дебеличка и руса, а после информира, че преди минути тръгнала в еди коя посока.
Малко по-късно д-р Павлова все пак призна, че тя е тя, но отрече да преглежда пациенти.Нескопосано обясни, че преглежда само приятели. Павлова бе притисната в ъгъла, когато „Господарите” й съобщиха, че е заснета със скрита камера как взема 30 лв от подставена пациентка.
„Ама вижте сега, то това горе не е кабинет, а будоар. Няма ме в списъка с частните кабинети, защото работя в РЗИ и по закон нямам право на такава дейност. Работя само на обед и по два часа след работно време в РЗИ. И сега вие, ако излъчите този материал, аз трябва да си напусна държавната работа. Какво ще кажете да се разберем да не го излъчите, пък аз обещавам вече да не идвам в кабинета”, предложи оферта шефката.