40% от очакваните за 2014г. декларации за доходите на физически лица са подадени

Остава по-малко от месец до крайния срок 30 април.

Освен офисите на НАП в Стара Загора и Казанлък, 18 пощенски станции в Областта предоставят и приемат данъчни декларации за кампанията през 2014г.

Пощенските клонове в градовете Стара Загора (8 пункта), Казанлък, Чирпан, Гълъбово, Раднево, Павел баня, Мъглиж, Николаево, Гурково, Братя Даскалови и Опан разполагат с нужните количества формуляри на данъчни декларации. Служителите на Български пощи са обучени и могат да приемат и входират данъчни декларации на определените за това места (съгласно приложения списък). В централна поща Стара Загора, в офис Булпост (западно от Универсалния магазин), в клоновете в кварталите: Зора, Железник, К.Ганчев, Три чучура север и изброените по горе градове, клиентите могат да подават (получават входящ номер) своите годишни декларации, без да заплащат пощенски разходи.

От приходната агенция напомнят, че при подаване на декларации и документи, клиентите са длъжни да се легитимират с личен документ за самоличност, независимо от избрания Офис на НАП или пощенски клон.

Задължително е да са попълнили телефонен или мобилен номер за контакт и разбира се да са подписали подаваните документи. И през тази година данъчните декларации могат да бъдат подадени и по Интернет подписани с електронен подпис или чрез куриер с обратна разписка.