Приемат данъчни декларации по пощите

До 10 февруари - 5% отстъпка на данъците

От днес осем обекта в Област Стара Загора предоставят и приемат данъчни декларации за кампанията през 2014г.

Централните пощенски клонове в градовете Стара Загора, Казанлък, Чирпан, Гълъбово и Раднево разполагат с нужните количества формуляри на данъчни декларации (за доходите на физически лица и корпоративен данък). Служителите на Български пощи са обучени за новостите в данъчно-осигурителното законодателство и могат да приемат и входират данъчни декларации на определените за това места.

В централна поща Стара Загора са обособени общо 2 работни места за прием на данъчни декларации: паричен салон записи и паричен салон колети.

Същите услуги се предлагат и в офис Булпост (западно от универсалния магазин). На горепосочените места, клиентите могат и да подават (получават входящ номер) своите годишни декларации.

До 10 февруари физическите лица, които имат данък за довнасяне, могат да се възползват от пет процентната отстъпка, ако са подали декларацията си и са заплатили дължимата сума към бюджета в същия срок.

И през тази година, данъчните декларации могат да бъдат подадени и по Интернет подписани с електронен подпис, или чрез куриер с обратна разписка.

Консултации при попълването на формулярите могат да бъдат получени на място в Офисите на НАП в Стара Загора и Казанлък и на информационния телефон на НАП 0700 18 700, на цената на градски разговор.