Още пунктове за прием на данъчни декларации

До 10 февруари - 5% отстъпка

Нови 11 пощенски станции в Област Стара Загора предоставят и приемат данъчни декларации за кампанията през 2014 г. С тях допълнителните пунктове стават 18.

Пощенските клонове в градовете Стара Загора - 8 пункта, Казанлък, Чирпан, Гълъбово, Раднево, Павел баня, Мъглиж, Николаево, Гурково, Братя Даскалови и Опан разполагат с нужните количества формуляри на данъчни декларации за доходите на физически лица и корпоративен данък.

Служителите на Български пощи са обучени за новостите в данъчно-осигурителното законодателство и могат да приемат и входират данъчни декларации на определените за това места.

В централна поща Стара Загора, в офис Булпост - западно от Универсалния магазин, в клоновете в кварталите: Зора, Железник, К.Ганчев, Три чучура-север и изброените по-горе градове, клиентите на НАП могат да подават своите годишни декларации, без да заплащат пощенски разходи, срещу което получават входящ номер.

При подаване на декларации и документи клиентите са длъжни да се легитимират с личен документ за самоличност, независимо от избрания офис на НАП или пощенски клон. Задължително е да са оставили телефонен или мобилен номер за контакт и, разбира се, да са подписали подаваните документи.

До 10 февруари физическите лица, които имат данък за довнасяне, могат да се възползват от 5-процентната отстъпка, ако са подали декларацията си и са заплатили дължимата сума към бюджета в същия срок.

И през тази година данъчните декларации могат да бъдат подадени и по Интернет, подписани с електронен подпис, или чрез куриер с обратна разписка.