Водолази издирват капитан, паднал зад борда край Поморие

Инцидентът е станал вчера около 20 ч., на 6 мили в морето

Водолази и гранични полицаи издирват капитан на риболовен кораб „Одеса", паднал зад борда в залива на Поморие. Инцидентът е станал около 20.00 часа снощи на 6 мили в морето, съобщи началникът на „Морска администрация" кап. Живко Петров, цитиран от Радио Бургас.

Издирването на капитана продължава повече от 12 часа. Той е около 30-годишен, потомствен рибар от Поморие. По думите на кмета Иван Алексиев - Емил Масларов е опитен моряк и пролетното време.

До момента причината за инцидента не е ясна. Всички риболовни кораби в района на Бургаски залив са предупредени. Според гранична полиция, шансовете на изчезналия мъж намаляват с всеки изминал час, тъй като морската вода е студена.

В издирването участва и Изпълнителна агенция „Морска администрация". Сигналът за паднал човек във водата на 6 мили източно от Поморие е получен в Черноморския Граничен координационен и информационен център-Бургас.

Незабавно е стартирана акция за търсене и спасяване от сили на Морска администрация и Гранична полиция. Поради влошаване на условията, през нощта търсенето е преустановено. Спасителната акция продължава и през днешния ден, като в нея ще се включат и доброволци на БУЛСАР.