Прокуратурата с нови данни за атентатора-камикадзе

Има нови данни за националността на атентатора, който загина при зловещия бомбен атентат на бургаското летище през 2012г., заяви в Бургас главният прокурор Сотир Цацаров. Разкритията обаче се пазят в тайна. Цацаров бе категоричен, че в атентата няма замесени български граждани.

Очаква се в близките месеци да бъде изготвен и обвинителния акт. „Намеренията ни бяха в края на февруари, началото на март да се пристъпи към разглеждане на делото, но с получените последни данни, които са предмет на разследване, включително и работата ни с чуждестранни партньори, този срок се отложи във времето”, заяви Главният прокурор. Той допълни, че в момента се работи изключително с международна правна помощ и с чуждестранни партньори. До скоро разследването се е движело от разследващ екип от Националната следствена служба в София и наблюдаващи прокурори в Бургас, но вече изцяло е прехвърлено в морския град. „Ние гоним резултат за съд, а не на някакъв етап делото да бъде спряно или прекратено”, каза Цацаров и затова било необходимо всичко да се прави прецизно. В крайна сметка той не посочи краен срок за приключване на разследването на атентата, но обеща да е скоро.
Главният прокурор пристигна в Бургас за отчета на Окръжна прокуратура. Той каза, че има оценка за работата на колегите си тук, но ще им я каже, след като чуе техния доклад за постигнатото през миналата година.