54 часа рибари хвърлят въдици в язовир „Плачи дол”

Голям маратон за рибари

Първото риболовно състезание за тази година на територията на областта, се провежда от петък до неделя на язовира край село Плачи дол, пише ИА Добруджа. Арендатор там е Станимир Станев. Състезанието е наречено приятелско, шаранджийско и се организира от клуба по спортен риболов ФИШ БЕЙ и спонсорството на рибарски магазин „Риболовна страст", чийто собственик Димитър Димитров подсигурява ваучери за покупки в магазина за класираните в челната тройка. Надпреварата ще продължи 54 часа, като е предвиден и нощен риболов.

Финалът е предвиден за 6 април, неделя от 17 часа, за когато е предвидена и церемонията по награждаването. Наградният фонд включва: 300 лв. за първото място и 150 лв. за второто. Предвидена е премия за първата уловена риба – 50 лв. и за най-голям уловен шаран – също 50 лв. Отборната такса за включване в надпреварата е в размер на 100 лв.

С това състезание се открива и язовир „Плачи дол"1, който е отдаден на концесия през октомври миналата година. Язовирът е почистен и зарибен с шаран, амур, толстолоб, бяла риба, есетра, костур. Цената на риболовния билет е 15 лв. за 24 часа. Безвъзмездно се взима само каракудата, бялата риба и костура, а останалият улов след 3 кг. се заплаща при желание или се връща в язовира.