Столична община с 528 млн. лева собствени приходи

Гражданите, които платят данъците си в съботен ден, ще получат 5% отстъпка

По одобрения от Столичния общински съвет бюджет очакваме собствени приходи в размер на 528 млн. лева за тази година, съобщи пред Агенция "Фокус" зам.-кметът на Столична община по финанси Дончо Барбалов.

"Надяваме се да изпълним изцяло приходната част", заяви той и добави, че към момента събирането започва много добре, като приходите устойчиво са над миналогодишните за първото тримесечие на годината.

Към края на този период Общината има с 4,5 млн. лева повече приходи или за момента са изпълнени 20% от собствените и 21% от данъчните такива. На този етап все пак е рано да се говори за преизпълнение.

Барбалов благодари на софиянци за успешната засега кампания. "Гражданите трябва да знаят, че ние създаваме всичко възможно, като удобства, за да може всеки който желае, където пожелае да плати своите данъци", обясни той. Столичани вече могат да направят вноските в който и да е отдел на съответната дирекция, вместо непременно там, където е регистрирана собствеността им, както беше досега.

Всички съботи до края на април, започвайки от днешния ден, ще бъдат работни и гражданите, които решат да платят в съботен ден данъците, ще ползват 5% отстъпка от данъка за недвижимите имоти или за моторните превозни средства. Това са съответно 5, 12 и 26 април, уточни столичният зам.-кмет.