Шокиращо!Мутри от Бургаско купуват крокодили за къщите си

Между 3 и 5 хиляди евро пръскат баровците за диви животни

Нова мода е прихванала богаташитe в Бургаско – да отглеждат екзотични животни в домовете си. Мангизлиите не искат вече обикновени кучета, котки или папагали, каквито имат всички останали. Баровците настояват за диви животни, които иначе могат да се видят в резерват или зоологическа градина.

Колекционирането и отглеждането на редки и понякога доста опасни животни е страст на вече няколко от най-богатите бургазлии. Най- вълнуващото увлечение на баровеца днес са екзотичните твари. Мутри, банкери, безнесмени се радват на крокодили, анаконди, паяци, лемури и други невероятни създания на природата с неясен произход. Каква е цената на това увлечение и кой им позволява да си отглеждат диви животни в домашни условия питат се зоолози.

Много баровци се перчат с ефектни птици като жако, амазона, ара, без да им пука, че са внесени контрабандно. По пътя папагалите са били упоени с алкохол, за да не издават звуци.

Проблемът е, че от редкия папагал човек може да се разболее с неизвестна болест или да развие туберколоза или орнитоза. Цената на папагалите е между 850 и  5 000 лева. Най-голямата страст на мутрите обаче са крокодилите. Получаването на документи за тези животни е много трудно, поради това ”легалният” крокодил струва скъпо. Но когато се внася контрабандно, цената на живата стока рязко пада и стига до 2 000 евро. Някои недобросъвестни продавачи “гарантират”, че миловидното крокодилче повече няма да порасне. Всъщност, в света не съществуват миникрокодили. В природата се срещат сравнително дребни видове, но това е голяма рядкост.

Продължавт да са модерни пантери, тигърчета и рисове. Цената на дивите животни е над 5 000 евро. Като пораснат обикновено баровците ги подаряват на зоопарковете.