Честит втори рожден ден, Сръдливко*

Славата на Тардар Сос изглежда в доста добра форма

Вероятно най-известната котка в интернет – Grumpy Cat (от английски – сърдитата или нацупената котка) отпразнува вчера втория си рожден. Мъркащият домашен любимец, наречен Тардар Сос, стана известен заради нацупеното изражение на муцунката си.

Специално за повода, котето гостува на редакцията на списание Vogue в Ню Йорк. Там, въпреки че не успя да се усмихне, Тардар прояви голямо търпение и изтрая цялата фотосесия, в която беше главен герой, информира Yahoo News. Малко по-късно нацупената звезда промотира новото си партньорство с фирмата за производство на котешка храна Friskies.

Новините обаче не свършват дотук. Мъркащият домашен любимец ще стане герой в свой собствен филм. Кой ще я озвучава? За момента това остава тайна. Собствениците също мълчат, информира AP.

„Сърдитко” стана интернет знаменитост през 2012 г., когато единия от собствениците й публикува снимка в сайта Reddit. Фотосът стана голям хит и вдъхнови множество други хумористични колажи. За разлика от други знаменитости, славата на Тардар изглежда, че продължава да не намалява.

Заради вродено заболяване (котешки нанизъм), известният котак продължава да е много малък като размери. Освен това задните й крака са по-дълги от предните, които прави походката й да уникална. Въпреки всичко Grumpy е щастлива и спокойна котка. Тя има навика да заспива по време на интервютата си или да търси тъмни ъгли, в които да се скрие.

*На английски език grumpy означава кисел, ядосан, нацупен, сръдлив