Благотворителен турнир в памет на Велиян Парушев събра над 3000 лв.

Всички събрани средства ще бъдат предоставени на семейството за изграждане на паметна плоча

Над 3000 лв бяха събрани по време на благотворителния турнир в памет на футболната легенда Велиян Парушев, който се проведе в Бургас. Събитието бе организирано от клуб „Братя Миладинови“ към Гражданско сдружение ГЕРБ и привлече десетки почитатели на футбола на игрищата в бургаския комплекс „Славейков“.

От партията подпомогнаха финансово инициативата, а всички депутати дариха и лични средства, които заедно с таксите за участие на отборите и сумите от дарителската каса успяха да реализират крайната цел на събитието. По време на турнира бяха продадени благотворително и тениските с номер 5 и името на покойния футболист. Всички събрани средства ще бъдат предоставени на семейството на Велиян Парушев за изграждане на паметна плоча.
На терена сили премериха 16 отбора, сред които клубове към ГЕРБ „Еколог“, „Спортист“, „България за младите“, общински съветници от партията, „Свети Никола“, „Светкавиците“ и др. Кметът на Българово Йордан Йорданов също участва с отбор в надпреварата. Областният лидер на ГЕРБ-Бургас Димитър Бойчев уважи събитието заедно с народните представители Иван Вълков и Ивелина Василева, както и председателя на ОбС-Бургас Костантин Луков.
Много приятели и бивши съотборници на легендата Велиян Парушев почетоха паметта му и се включиха в благотворителната кауза. Сред публиката бе семейството му и най-близкият му приятел Краси Денев, който също оказа помощ при организацията. На терена талант показа сина на Парушев - Павел.
Съдии на последния мач бяха Димо Аспарухов и Мурат Вели. Така, след поредица от оспорвани срещи, най-добри на терена се оказаха представителите на ФК „Черно море“. Второ място заеха „Красико спорт“, които редовно участват в изявите на бургаската футболна лига, а трети се класира „полицейският“ тим „Свети Никола“. Общинският председател на ГЕРБ Иван Вълков наградите трите отбора с купи, а всички участници в турнира получиха от Ивелина Василева благодарствени грамоти за учатието и проявената съпричастност.