Социалистическите правителства са тези, които фалираха страните си

Политика

07-04-2014, 20:46

Автор:

Пенко Тодоров

Всичко от Автора

Още по Темата:

Томислав Дончев: Управляващите имат някакъв имунитет срещу исканията на обществото

Цветанов: В листата на ГЕРБ за Европейски парламент ще има български мюсюлмани

Цветанов представи водача на листата на ГЕРБ пред председателя на ЕК Жозе Барозу

Барозу: България да е много предпазлива при реализиране на газовите връзки с Русия

ГЕРБ печели "изборите" в мрежата

Борисов поздрави Орбан за убедителната победа на парламентарните избори

Списъците за евроизборите излизат до 14 април

ГЕРБ: Работата на РИК е опорочена

Много подаръци и поздрав за лекарите от болницата в Карлово поднесоха дамите от ГЕРБ

Томислав Дончев, Андрей Ковачев, Мария Неделчева и Владимир Уручев водят листата на ГЕРБ

Томислав Дончев фаворит в листата в Кюстендилско

Шулц ще се скара на Станишев за ЦИК

Португалия, Гърция, Ирландия и Испания са примери за това, заяви председателят на ЕНП Жозеф Дол на срещата си с Цветан Цветанов и Томислав Дончев

Социалистическите правителства са тези, които фалираха страните си по време на своето управление и пример за това са Португалия, Гърция, Ирландия, Испания и други. Това заяви председателят на Европейската народна партия Жозеф Дол в Брюксел. Там той се срещна със зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, водача да евролистата на партията Томислав Дончев и зам. - председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цецка Цачева.

Коментарът на Дол е в отговор на обвиненията, които отправя през последните седмици председателят на ПЕС Сергей Станишев, че десните правителства от ЕНП са довели до проблемите и кризата в Европа. "След Португалия и Гърция неспособността на социалистическите правителства да решават проблемите на хората и държавите по време на световна криза личи и от управлението на левите във Франция и Италия в момента”, заяви Жозеф Дол.

По думите му точно правителствата от ЕНП са тези, които помогнаха за възстановяването на Европа от кризата, и са единствените, които могат да гарантират сигурност, стабилност и растеж на страните членки на ЕС.

В отговор на това Цветан Цветанов заяви пред Дол, че ГЕРБ се е регистрирала първа за европейските избори в ЦИК и представи слогана на партията: "България няма време за губене”. Заместник-председателят на ГЕРБ подчерта, че партията ще води позитивна и европейска кампания, която да контрира популизма на социалистите в Европа.

От своя страна водачът на евролистата на ГЕРБ Томислав Дончев изрази увереност, че ГЕРБ ще спечели максимален брой евродепутати в България и те ще се присъединят към Групата на ЕНП в новия Европейски парламент.