Нефтохимик ще участва в международен турнир

Паралелно с основния турнир ще върви още един за по-малки футболисти, родени след 1 януари 2003 г.

Две формации на ПФК „Нефтохимик“ ще вземат участие в международен детски турнир по футбол „Велико Търново Арайвълс къп”, от 23-ти до 27 април, част от празненствата по случай 90-годишнината от основаването на Етър.

Шест отбора ще мерят сили в надпреварата за деца, родени след  1 януари 2000 г., победителят от която печели самолетна екскурзия до Италия с посещение на мач от Серия "А". Това са тимовете на Етър, ЦСКА, Олимпиец (Житомир, Украйна), Локомотив (Горна Оряховица), Нефтохимик и Янтра.
Паралелно с основния турнир ще върви още - един за по-малки футболисти, родени след  1 януари 2003 г., в който ще се впуснат Етър, Локомотив (ГО), Нефтохимик и Янтра.
Всички участници пристигат в старопрестолния град на 22 април, когато ще бъдат техническата конференция и жребият. Шестте отбора ще играят всеки срещу всеки, като първият ден - 23 април, и последният - 27-ми, ще бъдат на стадион „Ивайло”. В останалите мачове ще се играят на терена в с. Ресен. Програмата предвижда всеки ден по три срещи.
Четирите състава от набор 2003 ще играят също всеки срещу всеки на 23-ти, 24-ти и 26 април в Самоводене, а награждаването на 27-ми на ст. „Ивайло“. Треньор на формацията рпдени през 2000-та година е Антон Николов, а по-малките - 2003-та се водят от младия треньор Господин Господинов.

Освен голямата награда – пътуване до Италия за мач от Серия "А", която ще получи победителят, са предвидени още индивидуални отличия, купи и медали.