Четири нови плажа ни подари морето

Ивиците се появиха край Свети Влас, Созопол и Приморско

Четири нови плажа изникнаха по южното черноморие. Новите ивици са вече обособени и картографирани. Те са описани в кадастралните карти, които геодезисти изготвят за цялото крайбрежие. Двата от новите обособени плажове се намират край курорта Свети Влас, а третият е в курортен комплекс „Свети Тома” в Созопол.

Последният в списъка е на Маслен нос до Приморско. Твърде вероятно е те да бъдат включени в списъка с плажове за отдаване под наем. Най-щастливи от новите плажове са местните жители. „Това е страхотна новина. Туристите, които идват тук са много и плажовете вече отесняха. В разгара на сезона всички са наредени хавлия до хавлия. Няма място никъде”, коментираха хората в Свети Влас.

Преди година Областната комисия разработи стратегия по разделянето на плажните ивици на отделни части, за да може по-лесно да се отдават за стопанисване. Идеята бе на бившия областен управител на Бургас Константин Гребенаров, който реши да раздели по-големите плажове на парчета. Целта е те да могат да се отдадат по-лесно и бързо. Проблемът с големите ивици е, че концесионните такси са непосилни и години наред те остават безстопанствени.