Бурята в Карлово нанесла щети за над 200 хиляди лева

Търсят пари от държавата

Силният дъжд и градушка, които се изсипаха над Карлово в понеделник вечерта, са причинили щети за 201 500 лева. Това е установила общинска комисия, която днес обобщи резултатите след проверка в града. "За възстановяването на два обекта ще кандидатстваме пред Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС. Единият е ремонт на пострадалата детска градина "Гина Кунчева", за който ще ни бъдат необходими 60 500 лева. Вторият обект е укрепване на подкопания след пороя речен бряг до стадион "Васил Левски". За укрепване на брега на Стара река ще ни трябват 98 000 лева", съобщиха от общината.

В понеделник около 17 часа силна буря и градушка колкото бобено зърно удариха Карлово. „Страшно беше. За половин час над града се изсипа толкова вода, колкото пада обикновено за половин година”, се кръстеха местните хора.

Пороят отнесе тротоари и шахти, наводни мазета и подлези, видя репортер на Plovdivutre.bg. Пострада детска градина, в която покривът е протекъл и са наводнени помещения от втория и първия етажи.

Пожарникари от Пловдив и Карлово отводняваха частни и общински имоти след пороя в града на Левски.