Стотици дежуриха на барикадите в Донецк тази нощ

Олександър Турчинов разпореди поставяне на държавна охрана над областната администрация

Стотици привърженици на федерализацията на Украйна дежуриха този нощ на барикадите около областната управа в Донецк в очакване на щурм от силите за сигурност, твърди Руската информационна агенция „Новости“, цитирана от БНР. 

Окупирана остава и централата на Службата за сигурност в Луганск. По непотвърдени данни на украински медии там се намират поне 1 500 въоръжени сепаратисти, които призовават Русия за помощ.
Вчера министърът на вътрешните работи Арсен Аваков заяви, че окупацията на обществени сгради в източната част на страната ще бъде премахната до 48 часа, а временният президент Олександър Турчинов разпореди поставяне на държавна охрана над областната администрация в Донецк.

Възможностите за мирно решаване на кризата в Луганск, Донецк и Харков са били обсъждани два пъти вчера между държавният секретар на САЩ Джон Кери и руския външен министър Сергей Лавров.  Кери е поискал от украинското правителство да организира общонационален диалог за нормализиране на ситуацията в източната и южната част на страната и осигуряване на представителен характер на конституционната реформа. Това твърди руското външно министерство.