Парното няма да поскъпва тази година

Приеха бизнес плана на столичната "Топлофикация"

Парното в София няма да поскъпва тази година. Решението е на собственика на „Топлофикация“ – Столична община. То беше обявено днес от изпълнителния директор на дружеството Стоян Цветанов, информира БНР. Той коментира:

„За трета поредна година компанията, откакто компанията е общинска „Топлофикация” АД излиза с положителен финансов резултат. Това нещо не се е случвало през последните 18 години“.

Днес беше приет бизнес планът на дружеството. В тази връзка Цветанов обясни: Около 60 млн. лева инвестиции предвижда новият бизнес план за „Топлофикация” АД, ако успеем да съберем пари от населението, ще ги инвестираме в максимална степен.

Общината ще реши дали да бъде нает консултант за оздравяване на дружеството. Това стана ясно още от думите на изпълнитения директор на Топлофикация, информира „Фокус“.

От своя страна кметът Фандъкова се похвали, че в бизнесплана на "Топлофикация София" са заложени инвестиции. Тя уточни, че в бизнесплана е заложено подобряване на работата с клиенти на топлофикационното дружество, инвестиции за две нови когенерациионни инсталации, модернизацията на 4 съществуващи вече инсталации, както и подмяната на 37 км мрежа, която е силно амортизирана.