Пребитят от айтоските мутри: Ребрата ми са счупени и уринирам кръв, но нямам пари за лекари

Всички в Каблешково треперят от страх да не се изпречат на пътя на биячите

Владимир Павлов от Каблешково, който бе пребит зверски преди няколко дни от гардове на фирма за бързи кредити, уринира кръв, но няма пари за лекари. Яки момчета го ритали и налагали с юмруци, защото е поръчител по кредит, изтеглен от айтоската фирма „Вега 1“. Мъжът е с две счупени ребра, но отказал да бъде лекуван в болница, защото трябвало да си плати здравните осигуровки за четири години.

„Фирмата, в която работех, не ме е осигурявала и така се оказа, че дължа 600 лева. Страхувам се за здравето си, но сега нямам толкова пари“, споделя Владо Павлов пред камерата на Нова телевизия.

Битият мъж споделя още, че всички в селото треперят от страх да не се изпречат на пътя на биячите. „Те идват по два пъти в месеца по едно и също време – от 10:30 до 11:55 часа. Аз се заключих в банята, но те разбиха вратата и започнаха да ме бият. Трима огромни мъже ме ритаха и налагаха с юмруци. Четвъртият не съм го видял. После ме изкараха отвън. Блъснаха ме и паднах от стълбите по гръб и те пак започнаха да ме бият. Накрая единият от тях си сложи крака на врата ми и ме заплаши, че ако с Емилия не върнем парите на следващия ден, ще ни убият“, добавя Владо.

„Тя трябва да им върне 800 лева. Аз нямам и една стотинка. Не работя в момента. Увреден ми е и единият бъбрек. Уринирам кръв, но не можах да вляза в болницата“, оплаква се заплашеният със смърт поръчител по кредит.

По време на боя, в дома му е била снаха му заедно с двете си малки деца. Гардовете на „Вега 1“ обаче ги изкарали навън, за да не гледат как бият беззащитния човек. Емилия, заради която бе нападнат, сподели, че е изтеглила 800 лева, но я съкратили от работа. Парите тя трябва да върне за една година, като вноските й са между 140 и 72 лева.

Жената се страхува за живота си. Веднъж докато не била в къщи, гардовете стреляли с пистолет по прозорците на дома й. Снаха й била там, но не е пострадала от стрелбата.