Иван Алексиев възмутен от мълчанието на полицията за смъртта на Алекс

Щурмът в хотела може да е подплашил убиеца, смята бивш главен секретар на МВР

Престъпления като трагедията в Поморие са едни от най-трудните за разследване, коментира в „Събуди се” Николай Радулов, бивш главен секретар на МВР. Той обясни в ефира на Нова телевизия, че практиката обикновено е до изясняване на случващото се, до откриването на изчезналото дете в случая, да не се дава информация на медиите.

„Мисля обаче, че в момента запазването на мълчание не е добър знак по ред причини. Жителите на Поморие са много възбудени, децата в училището познават убитото дете. Предстои туристически сезон. Всичко това тревожи местните хора и информацията трябва да се подаде, колкото е възможно по-бързо, стига да не пречи на разследването по-нататък”, коментира Радулов.

По негово мнение в подобни случаи целта на отвличането е или изплащане на откуп или отмъщение.

Кметът на Поморие Иван Алексиев тази сутрин изказа възмущението си от мълчанието на властите по случая. Той изказа съболезнования на близките на убитата Александра Тодорова. В телевизионен ефир градоначалникът упрекна полицията за това, че все още няма никакво официално становище около смъртта на 8-годишното дете. Самият той е разбрал за трагичния край от новините вчера.