Нефтохимик би Берое и отлепи от дъното

Спорт

13-04-2014, 19:07

Снимка:

Марин Боянов /личен архив/

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

„Нафтата“ пак трепери за терена

Нефтохимик изпадна след 0:0 с Пирин

Нефтохимик с нов спонсор

Попадението за нафтата бе дело на Ерай Карадайъ, който се разписа за успеха в 14-та минута на мача

В мач за престиж, но без особено значение, отборът на Нефтохимик изненада лидера във втората седмица Берое и го победи с 1;0. Попадението за нафтата бе дело на Ерай Карадайъ, който се разписа за успеха в 14-та минута на мача.

Двубоят премина в лежерно темпо, като в началото гостите имаха лек териториален превес, но не успяха да застрашат сериозно вратата пазена от Костадин Георгиев. Все пак трябва да се отбележи един изстрел на Спировски, който намери гредата. В 14-та минута Ивелин Янев направи един от традиционните си рейдове по крилото и пусна към Ерай Карадайъ, който преодоля стража на гостите с удар от няколко метра. След гола Берое вдигна оборотите и се опита да изравни резултата, но домакините успяха да неутрализират атаките на старозагорския тим. Статуквото се запази след като пропуски направиха Мпиа , Зафиров и Георги Андонов.

През второто полувреме картината не се промени. Берое атакуваше, а Нефтохимик се бранеше успешно. Гостите стигнаха и до някои сериозни ситуации пред Георгиев, но неточност в завършващия удар ги лиши от нещо повече от почетна загуба. Така Нефтохимик нанесе първо поражение в плейофите на лидера във втората седмица Берое. Победата пък позволи на Нефтохимик да се отлепи от последното място и с точка повече да излезе пред Любимец.