Депутати броят между 70 и 130 лв. за нощувка в Слънчев бряг в разгара на сезона

Докато народът гладува, неговите избраници се радват на супер лукс на преференциални цени в морските курорти

Пуснаха тънките оферти за лятната почивка на депутатите на морето. Примамливите обяви за базата на властта в Слънчев бряг вече са разлепени в асансьорите на бившия Партиен дом, където са кабинетите на народните представители и се провеждат комисиите. Макар че според графика на нощувките сезонът ще бъде открит едва в средата на юни, организаторите приканват депутатите и чиновниците в НС да побързат с резервациите, за да не изгорят с местата.

Заявките трябва да се правят поне 40 дни предварително, изрично пише в обявата за ваканция в морския курорт. Туристическият пакет предвижда дълга почивка от поне 7 задължителни нощувки, за да могат избраниците напълно да се откъснат и разтушат от политическите дрязги и напрежението покрай европейските избори през май.

Цената за двойна стая в активния летен период в базата в Слънчев бряг е 70 лв. на нощувка, а за цял апартамент с 4 легла - 130 лв. Офертите са доста изгодни в сравнение със солените предложения в другите хотели на популярния и сред чужденците курорт. В цената пък са включени още закуска, застраховка, туристически данък, ползване на плажен чадър, 2 шезлонга, паркинг и високоскоростен интернет.

Базата предлага на депутатите и куп забавления. Пристрастените към активния начин на живот могат да практикуват любимия си спорт, тъй като има игрища за тенис на корт, баскетбол, волейбол и футбол, пише "Монитор". Избраниците ще могат да се разнообразяват и с прожекции в лятното кино, с което разполага станцията. Те ще имат възможност да се поглезят и със СПА процедури, сред които перлена вана, а професионален масажист ще им помогне да отпуснат напрежението.

Ваканцията на депутатите се допълва и от пълна гама кулинарни изкушения като в базата има специализиран рибен ресторант, който ще отговори на изискванията и на най-претенциозния вкус. Станцията в Слънчев бряг ще приеме гости и за великденските празници.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен