19 лева за all inclusive в тузарски комплекс в Слънчев бряг

Топхотели в южните ни курорти връщат туристи, тъй като стаите вече са запазени

Топхотели в южните ни курорти връщат туристи, тъй като стаите вече са запазени. Къщи за гости в Созопол, Царево и Приморско за юни са запазени отпреди месец. В някои хотели пък са обявили, че имат само по 1-2 свободни студия. В момента туроператорите предлагат намаления до 15 процента, ако резервираме до 31 март.

Около 40 лв. излиза нощувката на човек в двойна стая на база all inclusive в ултралуксозен хотел на Златни пясъци. Сред апетитните оферти е и настаняване за 19 лв. на човек в тузарски комплекс в Слънчев бряг. Цената е валидна до 12 юни, а в пакета влиза храна и напитки на корем. В Черноморец, Равда и Крайморие пък може да се наеме стая на цени между 10 и 15 лв. на вечер. Къща за гости край къмпинг „Градина” пък предлага нощувки за 9 лв., но трябва да доплатите 5 лв., ако искате в стаята ви да има климатик.

В Созопол офертите вървят около 30-40 лв. на ден, а в Приморско може да се намери стая и за 25 лв. „В Слънчев бряг има предварителни резервации от турци, германци, англичани, словаци, чехи, руснаци за цялото лято”, уточни пред „Новинар” зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Веселин Налбантов. По думите му ранните записвания са предимно от чужденци. „Българите планират почивката си в последния момент, но въпреки това вече има резервации и от нашенци”, допълни той. Налбантов каза още, че миналата година летният сезон е бил най-успешният от много време насам. Според него тази година също ще бъде успешна за морските ни курорти.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен