Местят мачовете от Зимната лига преди Великден

Двубоите от 17-тия кръг за пореден път предложиха много емоции, като в няколко мача победителите изтръгнаха победата буквално в края на срещите

Организаторите на турнира по футбол „Зимна лига“, който се провежда в закритата спортна зала Електра, решиха срещите от предпоследния кръг в лигата да не бъдат отлагани, а преместени за по-рано през страстната седмица. Така навръх Великден мачове няма да има, но двубоите от предпоследния кръг ще се изиграят в сряда, четвъртък и петък. Остава и идеята мачовете от последния кръг да се проведат на новия спортен комплекс „Бъдеще“ в парк Езеро, където вървят последните, довършителни работи по трите футболни терена.

Двубоите от 17-тия кръг за пореден път предложиха много емоции, като в няколко мача победителите изтръгнаха победата буквално в края на срещите. В отложения мач между два от лидерите Гимназион и WORDS, символичните гости взеха победата след много равностоен мач с 10:11 и продължават да са най-сериозния конкурент на лидера Ди Роси Ойл. Именно водачите в класирането, счупиха рекорда за най-убедителна победа, след като победиха съперниците от Пчелинчо с разгромното 19:0. Дъга също се придвижи напред след победа над Клуб Бургас, WORDS и Дъга отложха срещата си, която ще се играе през седмицата.

Ето и всички резултати от кръга:

Клуб Бургас – Дъга  3:6

Акули – Воденицата  3:6

Ди Роси Ойл – Пчелинчо  19:0

Бъдеще – Барса  8:6

Възраждане – Работливите пчелички  6:4

Пийняците – Виктори  11:4

Елеганс – Гимназион  9:3

Баумакс – Нестле  4:4

Гимназион – WORDS  10-11

В класирането водят отборите на WORDS и Ди Роси Ойл с по 45 т, Воденицата с 40, Дъга с 39 и Елеганс с 38 точки.