Заради спрените средства от европейските фондове:

Около 50% от субсидиите за общините с кметове на ГЕРБ ще бъдат орязани

Около 50% от държавните субсидии за общините с кметове на ГЕРБ ще бъдат орязани, според лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. „Сега се готвят още едно наказание да направят, заради своята некадърност. Заради това, че им спират парите от европейските фондове, се готвят да направят корекции и на общините, да им вземат тези пари, които не им достигат от неплатените пари от Брюксел”. Това каза при посещението си в пловдивската община „Родопи” Бойко Борисов.

„Това се готвят да направят тези, точната дума е негодници, които съсипаха българската държава вече една година. Това е управлението на Орешарски и Станишев. Спряха реформите - има писмо от Брюксел, което им казва категорично, че са спрели реформите и водят държавата към фалит, те крият”, допълни още той.

„Около 50% пари ще бъдат отрязани от общините -толкова, колкото не са им платили. Защото знаете при мен беше ясно. Според лидерът на ГЕРБ, 85% от общините, които ще бъдат ощетени са с кметове на ГЕРБ: „Най-големите в България, където е концентрирано цялото население, или голяма част от населението - София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Благоевград, Търново, Севлиево, Габрово, Ямбол, Стара Загора, Нова Загора, Разлог, Банско, Мъглиж, Казанлък, Добрич, Силистра, Каварна, Дулово”, допълни още Бойко Борисов.