Завлякоха Ивана със 100 бона

Наивно, но пловдивчанката била сигурна, че старият приятел няма да я измами

Фолк певицата Ивана е завлечена с над 100 000 лева от близък приятел и по всяка вероятност той никога няма да успее да върне дълга си. За пореден път добротата й изигра лоша шега, предава HotArena.net.

През 2011 г. изпълнителката e направила жест – помогнала е на приятел, попаднал в безизходица. Заела му 100 000 лева, но 3 години по-късно от получателя няма никаква вест. „Ако квартала гори, ще тръгна да гася първо съседската къща, после мойта”, описва цветущо състрадателността си Ивана.

Същата година финансовата криза взела за жертва неин близък приятел, хотелиер от Пловдив. Дълго време мъжът развивал успешен бизнес с нощувки в 4-звездния си пансион край морето, но световния колапс почукал и на неговата врата. Хотелиерът направил всичко по силите си, за да си стъпи на краката, но ден след ден положението му ставало все по-тежко, пише в. „Всеки ден“.

За да се отърве от безкрайните си кредити и борчове, той решил да опре до възможностите на Ивана, която не се нуждаела от много приказки, за да му влезе в положението. Вярвайки в приятелството и чистите отношения между хората, певицата отслужила на затъналия в калта бизнесмен със солидните 100 000 лева, като сделката нито била изповядана пред нотариус, нито била узаконена с елементарен договор с подпис и печат.

Наивно, но Ивана била сигурна, че старият приятел няма да я измами! След размяната на сумата Добри и певицата си стиснали ръцете с устната уговорка, че в рамките на 1 година борчът ще бъде напълно върнат, без да се дължат по него каквито и да било лихви.

Ивана не натискала задлъжнелия хотелиер дълго време. Двамата се чували през месец-два като той винаги й обещавал, че от следващия месец ще започне да й изплаща по някой и друг лев, докато накрая просто спрял да вдига телефона на известната си кредиторка.

Така вече близо 2 години фолк звездата нямала никакъв контакт с длъжника си, който определено смятал, че финансово заможната му приятелка ще опрости дълга. Да, ама не. Близки до певицата споделят, че тя смятала да си разчисти сметките с мошеника с прийомите, с които действа и той – око за око, зъб за зъб.

Вряла и кипяла сред всякакъв вид бизнесмени Ивана се свързала със свой познат, който гарантирал събирането на всякакъв вид просрочени кредити по борческия метод срещу 40% комисионна от сумата. Сметките на пайнерската фурия показвали, че е по-добре да изгуби 40 000, отколкото 100 бона. В крайна сметка приятелят се оказал предател и пердахът щял да му е за урок, че каквото вземеш, трябва да го върнеш.