СРС-тата спънаха делото “Гранити“

Съдебното следствие продължава в края на април.

Защитниците на основните подсъдими за убийството на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов отказаха да слушат доказателства събрани чрез специални разузнавателни средства в закрито заседание.

Адвокатите на Галин Костов, Станислав Михайлов, Стоян Колев, Нено Стоянов и Стоян Петров поискаха копия от СРС-тата на хартиен носител, за да могат да сравнят коректно ли да вписани гласните свидетелство в кориците на делото . Председателят на съдебния състав Захарин Захариев обаче не допусна открито слушане на доказателствата и освободи от залата всички присъстващи, които нямаха отношение към процеса. Един час по-късно от залата излязоха и защитниците на подсъдимите. Според съда веществените доказателствени средства са били прeдявен на страните в съдебното заседание през февруари. Те представляват 120 диска, приложени по 31 тома от съдебното дело, с които подсъдимите и техните защитници са имали възможност да се запознаят в хода на процеса. Преди това те са им били предявени в досъдебното производство.
Делото ще продължи на 28 април, когато се очаква да бъдат изслушани подсъдимите, а адвокатите им да направят доказателствени искания.
Съдът разгледа молбата на Стоян Колев за изменение на мярката за неотклонение. Колев е в ареста три години след изтичането на законовия срок за задържане без присъда. Беше назначена съдебно-кардиологична експертиза, която трябва да бъде представена в следващото съдебно заседание. Тогава съдебният състав ще се произнесе по искането на Колев.