Херо може да поеме към Ботев

Самият треньор преди време бе обявил, че заради привързаността си към Локо Пловдив, не би приел поста треньор на "канарчетата"

Цветан Василев все пак е успял да убеди Димитър Димитров - Херо да поеме Ботев Пловдив от лятото, твърдят два независими един от друг източника на Пловдив Дерби. Според тях банкерът ще даде цялата спортно-техническа власт на специалистът, като той ще работи по английски тертип  - мениджър. Много е вероятно при този вариант в Ботев да не бъде назначаван нов спортно-технически директор, но пък Димитров може да избере треньор на първия отбор, ако сметне за необходимо. Според източници на медията Херо и банкерът дори са обсъждали селекция в Ботев Пловдив, като специалистът имал набелязани играчи както от България, така и от чужбина. Договорката между Димитров и Василев е рокадата в Ботев да не бъде разгласявана предварително, за да не се отрази това на борбата на Ботев за спечелването на евроквота през турнира за Купата на България. 

По-рано Станимир Стоилов обяви, че има оферта от Африка, която обмисля. По всичко личи, че Мъри няма да продължи да води Ботев дори и да спечели Купата на България. След загубата на Черноморец в Надежда, Херо е бил забелязан пред офиса на Цветан Василев в столицата. След поражението на акулите от Локо Сф пък на практика костваше мястото на бургазлии в А група. 

Интересен е и фактът, че Станимир Стоилов и Димитър Димитров - Херо са много близки и постоянно поддържат връзка по между си, което също може да наклони везните в полза на това Херо да акостира в Коматево, а в последствие и на Колежа. 

Единственото колебание от страна на Херо е свързано с това, дали феновете ще го приемат, след като в кариерата си е водил тима на Локомотив Пловдив. По време на всеки мач на Локо Пловдив в Бургас, агитката на гостуващия тим поздравява Херо, същото прави и той. Нерядко сред "черно - белите" ултраси са се появявали и плакати, с които феновете благодарят на треньора за годините начело пловдивския тим.   

Самият треньор преди време бе обявил, че заради привързаността си към Локо Пловдив, не би приел поста треньор в Ботев. След интервюто на Димитър Димитров отпреди няколко дни, в което той заяви, че би останал в Черноморец само ако в клуба има ясна визия и финансова стабилност обаче, не би било изненадващо, ако един от най-добрите треньори в страната смени клубната си принадлежност след края на полусезона.

Тогава обаче изниква въпроса: Какво би станало с бургаския Черноморец, след като за никого не е тайна, че клубът до голяма степен все още се държи над водата и благодарение на успешната работа и трансфери, направени от треньора през последните няколко години...