Херо намекна, че може да напусне Акулите

Треньорът заяви, че няма проблем да води отбора и в Б група, но само ако има визия и стабилна позиция за бъдещето на тима

Старши треньорът на Черноморец  Димитър Димитров в пространно интервю пред Канал 3 намекна за първи път, че може да напусне поста си в бургаския клуб. Херо каза, че има договор с клуба, но ще остане начело, ако има стабилно финансиране. Треньорът заяви, че няма проблем да води отбора и в Б група, но само ако има визия и стабилна позиция за бъдещето на тима.  В момента Черноморец се издържа от личните средства, които отделя  президентът Митко Събев, както и от трансферите, които осъществява клуба. Това обаче е недостатъчно, за да бъде гарантирана финансовата стабилност на акулите.

Именно тази несигурност около бъдещето на тима е накарала треньора, въпреки желанието му да работи в Бургас, да разговаря с клубове от страната, които са го поканили да води отборите им през следващия сезон. Както вървят обаче нещата, засега не се вижда доброто бъдеще пред клуба. Ако не се намери стабилен източник на финансиране, отборът може дори да бъде разпуснат. До този сценарий обаче едва ли ще се стигне, но пък и какъв е смисълът от съществуването на поредния бургаски тим на прага на оцеляването.

За първи път Димитров загатна, че би променил и позицията, на която би работил, като не изключи възможността да поеме управленски функции в даден клуб. Той не отговори категорично дали няма да предпочете Левски, откъдето е бил търсен на няколко пъти, но това би станало, ако в Черноморец няма стабилност и визия за развитие на клуба.

Бургас вече има такъв пример с Нефтохимик, който съществува за радост на феновете си, но в същото време самото оцеляване е мъка за футболисти и треньори, поради същото – липса на средства, допълнено от отсъствието на база за тренировки, стадион и куп още неща.

В крайна сметка, все по-ясно е (особено след победите на Славия и Локо София в последния кръг), че от следващия сезон Бургас ще остане без отбор в А група. И ако днес мачовете на двата бургаски тима се гледат от по около средно 200-300 човека на мач, то какво би било положението в по-долната дивизия?

Всъщност при положение, че отборите на Созопол и Мастер успеят да се преборят за промоция, почти всяка седмица около Бургас ще има дербита. И в тях със сигурност ще има повече емоции и повече зрители на стадионите. Но дотогава все пак има доста време.