Кобилкина: Не искам да помагам за болните от рак*

Сексоложката взриви Facebook със статус

„Има неща, за които категорично не искам да помагам… Не искам да помагам за болните от рак или болести. Щом човек е болен значи там има и кармически неща и човек трябва да се справи с тях и да намери причина, ако не я намери колкото и да се лекува няма да се управи”. Този будещ доста противоречиви чувства статус публикува на профила си във Facebook сексологът Наталия Кобилкина.

Тя допълва, че няма да помага за пари и се извинява, че не публикува в профила си чужди статуси за болести. Причината – Кобилкина не искала да вижда такива неща. Тя допълва: „Не се чувствам добре, когато там се намествам, все едно вървя срещу Вселената, коята дава уроци на човек, а аз преча. Но с удоволствие помагам за образование на децата, с радост подарявам дрехи, знания, безплатни лекции и развитие на културните неща. Всеки за себе си избира къде иска да помага”.

Статусът е харесан от близо 400 души и споделен 19 пъти. Реакциите са разнопосочни:

Kristina Boncheva заявява: „Не разбирам много логиката ти,но всеки сам си шета на акъла! Със съветите си за секс едва ли ще помогнеш на болно дете от рак!!! В България за съжаление ако не са дарителските сметки едва ли ще може някой да си позволи животоспасяваща операция в чужбина! Нека има повече добри хора който да помагат защото нали за това сме хора да си помагаме с каквото можем и да не сме безразлични към чуждото нещастие! Всеки може да е на това място!”. Странно или не в цялата ситуация се промъква и спор за това дали рускинята яде готвена храна и дали е фен на кебапчета. Diana DB пита: „да разбирам ли, че ако твой близък се разболее ти ще оставиш всичко на кармата????”. На този въпрос Кобилкина отговоря: „познавам хора, които се излекуваха от рак и без операции и химия. а има които направиха всичко и починаха. тялото продължение на главата. не искам да влизам в тази тема. имам своите съображения и всеки взема за себе си своя избор какво да прави в тази ситуация”. Rumyana Pulcheva добавя: „Извинявай, но болния от рак не е избрал болестта си с мисли. Направо ме разочарова с написаното за раковоболните. Направи един курс благотворителен и със събраните средства помогни на някоя болница, или на някой лекар или учен, който се старае да намери лек за това нещастие. Нали и те са умни и образовани хора, а ти помагаш на такива. Едно е да купиш две царевички и да се чувстваш прекрасно, друго е да помогнеш на хора, които всеки ден се борят срещу смъртта”.

 

*Правописът в цитатите е дословно запазен