Така се правят пари по "рецепта" на Наталия Кобилкина

"Най-добрият начин да помогнеш на бедните е да не бъдеш един от тях", каза психологът

Наталия Кобилкина разкри тайната на изобилието. За читателите на Plovdivutre.bg психологът издаде рецептата за това как да правим пари и как да ценим финикийските знаци.

Харизматичната Кобилкина повдигна завесата и на загадката защо парите лесно изчезват и как да се научим да ги задържим. Както и съдба ли е да си беден или богат. Първите печеливши се оказаха дошлите на среща с нея в хотел "Лайпциг" в Пловдив. Ето ги тайните за благополучие и пълен джоб:

Знаете тайната за правене на пари. Как се става богат?

Доста хора имат грешна представа за парите. От малки родителите ни повтарят: „Не харчи! Спестявай! Очаквай черен ден! Нещата са много трудни…“. Това не е истина. Когато тези, които са израснали в богати семейства и им се дават пари, те ги правят още повече. При бедните, когато им се дава, те ги харчат моментално. Статистиката показва, че бедни хора, които са спечелили джакпот,  веднага пилеят и дори остават в дългове. Така е, защото нямат култура за управляване на парите.

Какво включва вашата "рецепта" за привличане на пари?

Тя се състои в следното: първо ровим и намираме нашите ограничаващи вярвания, които ни пречат да имаме пари. След което правим негативите позитиви и променяме своето поведение, като изучаваме това на милионерите и го прилагаме в собствения си живот. Навиците на бедните хора са например - да не спазваш дадената дума, да забравяш, закъсняваш, да не довършват започнатото, както и пороците – пушене, пиене, хазарт. Едно от първите неща, които трябва да премахне човек като лош навик, са сутрешното кафе цигарите. Българите не обичат парите, страхуват се от тях. Никой не ти казва „Харчи пари, те са за удоволствие, забавлявай се!“. А от самото начало на живота ни ни е заложено, че това е нещо трудно, лошо и ужасно.

Според някои има силна връзка между парите и любовта. Вие какво мислите?

Парите не играят роля в любовта. Когато представителите на силния пол казват, че жените са използвачки и искат мъже с пари, това е истина. Нежните половинки искат мъже със самочувствие, а неговото самочувствие зависи от това колко той е успял и реализиран в мисията на живота си. Ако един мъж е богат, но не прави това, което желае душата му, той ще е  неуверен и комплексиран. Когато обаче той прави това, за което е роден, парите автоматично отиват при него. Тогава той има самочувствие и е харесван от жените. Женското пък зависи от визията. Ако една жена се чувства красива, тя е уверена в себе си. Ако пък мисли, че е грозна или пълничка, това няма да повдигне самочувствието й, независимо от количеството пари. Т.е. мъжкото е основано на успеха и реализацията, а женското на визията.

Различно ли е поведението на жена с пари и мъж с пари?

Като цяло парите са власт. Жените са малко по-гаднички. Когато нежната половинка има повече, тя често манипулира, използва и обвинява мъжа до нея. Но не е винаги, зависи от жената. Когато обаче силният пол разполага с богатство, той е щедър към любимата.

Заложено ли е да богат?  Благополучието ни зависи ли от това как си орисан, например, или какво ти е отредила съдбата?

Всеки човек има дхарма – това е мисията ти, това, за което си роден. Първо следваш дхармата, а след това получаваш и признание от хората. Човек има два кръга – един на материалното и един на духовното. Материалният – да храним децата си, да ядем хубава храна, да се обличаме. Най-добрият начин да помогнеш на бедните е да не бъдеш един от тях. Ако си роден в заможно семейство, ти получаваш моделите на поведение на богат човек. Ще дам пример с проучване в едни училища. В елитните учебни заведение попитали децата: „Какво означава бедност?“. Те отговорили: „Това да имаш само една бавачка, малък басейн, само една кола и т.н.“. Питали деца от най-бедните училища „Какво за вас е да имате богат живот?“, а те отвърнали: „Това е да имаш храна всеки ден!“. За това мога да кажа, че семейството помага донякъде и ако сме израснали в бедност ще ни е по-трудно да вградим в мозъка си модели на богатство. Но е възможно, точно това правим и на моите курсове – изцяло променяме вярата и убежденията. Смениш ли вярването, парите идват. Ще дам един пример с жена, израснала без баща, чиято майка е чистачка. Като била дете двете живеели в малка стаичка. В училище тя стояла до дъщерята на един много богат човек. Момичетата много се разбирали и богатото дете канело бедното на гости у дома си. Там тя се хранела, играела с богаташкото момиченце и наблюдавала как говори баща й, как провежда преговори по телефона, как се държи с хората. Тя постепенно попивала от действията му, независимо, че е израснала в семейство на много бедна чистачка. След години, в които учила, тя решила да направи собствен бизнес в чужбина. В момента тя е една много богата 27-годишна жена.