Локо има 12 дни, за да се спаси от „В” група

Черно-белите вече са загубили лиценза си за Европа, още дължат пари на бивши футболисти

Локо (Пд) е загубил лиценза си за Европа, съобщава днес „7 дни спорт”. На този етап обаче от клуба няма официално потвърждение на информацията.

Според изданието черно-белите на практика доброволно са се отказали от получаването евролиценз. Причината, естествено, се крие във финансова неизрядност.

Клубът трябваше да изплати дълг от около 70 000 лв. към петима бивши футболисти, разтрогнали договорите си едностранно заради неполучени заплати.

Крайният срок за подаване на документи за Европа бе 15 април, но от „Лаута“ не разрешиха казуса и в този срок, което означава, че дори да спечелят турнира за Купата на България, пловдивчани няма да могат да играят в евротурнирите.

Към момента пари са получили само двама от петимата футболисти - Мартин Кавдански и Рангел Абушев. На защитника, който претендираше за 3 месечни възнаграждения, е изплатена голяма част от дължимата сума, след като в крайна сметка се е отказал от част от дължимото. Цялата сумата, която се дължеше на Кавдански, беше в порядъка на 10-14 хил. лв. с лихвите.

При Абушев пък е преведена само едната от двете заплати, а за втората е договорена отсрочка. Ръководството на Локомотив се е договарило с представители или адвокати и на останалите трима - Тодор Тимонов, Георги Стефанов и Пламен Крачунов, но пари по сметките им все още не са постъпили.

Първите двама си търсят по 3 заплати, а защитникът на ЦСКА - 4 плюс транш. Сега Локомотив (Пд) разполага със срок до 30 април да уреди въпроса с футболистите, за да получи лиценз за "А" група.

Очакванията са в това отношение „черно-белите“ все пак да нямат проблем и да се сдобият с разрешително за елита за следващата кампания.

От Локомотив (Пд) дължат пари и на Атанас Узунов. Кумът на Христо Стоичков обаче направи отсрочка за борчовете на черно-белите.