Стоянка Мутафова: Когато съм сама не ми е скучно

Актрисата разкри защо използва червено червило

Перлите са моята страст, от майка ми още. Майка ми имаше много хубави перли, които откраднаха. Въобще имаше много хубави бижута от баба ми. Това разказа в интервю пред Нова телевизия голямата актриса Стоянка Мутафова. Тя си спомни, че въпросният накит е съдържал черни и бели перли. С тях майката на актрисата е ходила на разходка до Америка с парахода „Кралица Мери”.

Защо Мутафова използва червило? „Знаете ли защо го ползвам? Защото съм много черна. Че да стана малко по-светла”, обясни актрисата през смях. Тя призна, че още от най-ранна детска възраст я е било яд, че е черна. За да поправи това свое качество, бъдещата звезда използвала първо пудра, след което нанасяла по бузите си розова паста за зъби.

Някъде по това време Мутафова започнала да използва лак за нокти. Тя си го слагала точно преди да лягане, чакала го да изсъхне и заспивала. „И сутринта стана като мумия”, припомни си легендата през смях.

Тя обясни, че в момента рядко ходи на гости и рядко посреща такива. Въпреки това, когато е сама, не й е скучно. Мутафова добави: „Аз сама си създавам свят. Сама общувам с този свят, общувам с всичко. Много обичам природата. За това много обичам да съм горе в „Драгалевци”.

От своя страна Мария Грубешлиева – Муки, призна, че е свикнала да живее в дебелата снянка на майка си. Тя допълни, че това е започнало още от младежките й години – факт, който й е помогнал да се справи по-нататък в живота.