Запалиха луксозната лимузина на приближен на Митьо Очите

Мерцедесът на Гочо Бургаския пламна навръх Великден в Меден рудник

Луксозният автомобил „Мерцедес” S 500 на един от бившите лейтенанти на несебърския наркобос Митьо Очите – Гочо Бургаския беше запален навръх Великден, научи Burgasutre.bg. Инцидентът е станал в късните часове на неделния ден пред блок 66 в комплекс „Меден рудник”.

Огънят е потушен от един противопожарен автомобил и четирима огнеборци. При извършения оглед е намерено и иззето парче плат с мирис на петролен продукт, намиращо върху тавана на автомобила. Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети, са в процес на установяване от служители на полицията.

46-годишният Гочо Карагочев заявил пред разследващите, че няма представа каква може да е причината за вендетата срещу него. Бившият сподвижник на Митъо Очите - Гочо Бургаския е добре познат на ъндърграунд средите със своя груб и силов стил за завладяване на територия. Преди десетина години заедно със своя отряд той всяваше страх сред дилърите в столичните квартали „Дружба" и „Младост", опитвайки се да вземе наркопазара там. Тогава се твърдеше, че отрядът на Гочо пребивал хората на Радослав Иванов–Теменугата, за да превземе и центъра на столицата. Често той дори е сочен за новия № 1. Бургаския нападал и хората на Таки и Златко Баретата.

Гочо Бургаския стана по–известен в публичното пространство с ареста си през 2004 г. Тогава той бе задържан заедно с Митъо Очите и Христо Широков - Широката за закана за убийство. Гочо получи условна присъда, след което се пресели да живее в столицата. Други слухове пък свързваха Бургаския със Стефан Бонев-Сако, определяйки го за негова дясна ръка. Окуражен от това Бургаския дори въвел нов метод на сплашване - рязане на сухожилия.