Багери и линейки влизат в Столипиново, бутат 50 магазина

Събарят наред незаконни постройки

Багери и фадроми влизат в квартал "Столипиново" този петък. Бутаме 50 незаконни постройки, съобщи районният кмет Петър Петров. При мащабната акция няма да пострадат жилищни сгради. Ще се събарят търговски обекти на ул. "Крайна". Ще има драми и емоции, ако трябва ще извикаме и спешна помощ, каза Петров.

Междувременно стартира подмяна на канализацията на ул. "Батак". Тръбите в ромската махала не поемат обратните води и проблемът е голям, припомни кметът на "Източен". Нужните 200 хиляди лева ще дойдат от планирания ремонт на ул. "Елба". На "Батак" основно ще се почистят и задръстените избени помещения. В "Източен" монтират улично осветление на ул. "Правда", правят 4 площадки с фитнес на открито и 1 терен за разходка на домашни любимци.

Спорт на открито ще се практикува и на ул. "Капитан Райчо" и в "Съдийския квартал". Фитнес на въздух ще има и в "Прослав" и парк "Ружа" в "Западен". Там стартира реконструкцията на ул. "Силистра". В района ще се преасфалтира и "Димитър Страшимиров". До 2 седмици приключват ремонтните дейности и около Източната порта, каза кметът на "Централен" Райна Петрова. Паркът на "Капитан Райчо" ще бъде официално открит в началото на юни. Утре започва реконструкцията на ул. "Кричим". В "Южен" пък монтираха 100 пейки, 85 от тях след жалба на пловдивчани.

Кметът на "Северен" Ральо Ралев съобщи, че в началото на май започва преустройството в ЦДГ "Дъга", където ще бъде открита една нова група.