Популяризират безвъзмездното кръводаряване с атрактивен вид

14 доброволци популяризират доброволното и безвъзмездно кръводаряване в град Стара Загора

В атрактивни облекла, изобразяващи човешката кръвоносна система, доброволците първо „шокират“, а после информират как в няколко лесни стъпки може да бъде спасен човешки живот.

В случай, че срещнете атрактивните доброволци в града на липите, бихте могли да приемете предизвикателството да се превърнете в герой за някого, като отделите час време и дарите кръв на 25.04.2014 г., между 9:00 и 13:00 часа, в Зала "Фоайе" на Община Стара Загора!

Инициативата е на Сдружение „Самаряни“, което от няколко години мотивира доброволни кръводарители в подкрепа на деца с редки заболявания, нуждаещи се от ежемесечни кръвопреливания, за да живеят.

Вдъхновена е от подобна акция случила се в Обединеното кралство, когато през лятото на 2012 г., непосредствено преди олимпийските игри, „ходещи произведения на изкуството“ разпространяват идеята за остра нужда от кръв през летните месеци.

„Да бъдеш герой е в твоята кръв“ е кампания, която се реализира от екипа на Сдружение „Самаряни“ и много доброволци по проект „ДОБРОволно за кауза!“, финансиран по Програма за подкрепа на неправителствените организации в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г. Инициативите са подкрепени от Община Стара Загора, Районен център по трансфузионна хематология и неправителствени организации, популяризиращи доброволното кръводаряване в цялата страна.