Българска ракия - омаен дижестив за австрийските пенсионери

Първите 360 туристи се настаниха в Слънчев бряг, и хоро играха

За втора поредна година туристите от най-големия съюз в Австрия - този на пенсионерите споделят любовта си към българската ракия.

Гостите, които днес официално бяха посрещнати в Слънчев бряг останаха приятно изненадани от фолклорните тенци и от високоспиртния дижестив, който по традиция получиха от момичета в народни носии. Усмихнатите пенсионери дори се включиха в българските хора, а много от тях пожелаха поръчката с ракия да им бъде повторена.

"От нашите приятели от съюза, които миналата година бяха в Слънчев бряг научих за българската ракия, даже ми казаха от кои марки да си поръчвам, така че сме добре запознати", сподели Сузана Андреас, която е бивша учителка по пиано в музикално училище във Виена.

С групата австрийци пристигна и Райнхард Тод, председател на Федералния съвет на Австрия. Той заяви, че България е много красива страна с богата култура и се надява все повече австрийци да имат възможността да я опознаят. 

Съюзът на австрийските пенсионери изпраща свои членове в Слънчев бряг за втора поредна година. В традиционните „пролетни срещи” през 2013 и 2014 г. са включени общо 15 000 туристи. Част от тях пребиваваха в комплекса през пролетта на миналата година, останалите ще гостуват тук през април и май 2014 г. Туристите заплащат по 700 евро за цялата си почива, която ще продължи 7 дни, като в цената са включени и самолетните билети.