Над 1600 картички с послания изпращат в ДКЕВР

Служителите на ЕВН призовават да не се отнема лицензията им

Синдикалните организации в EVN България организираха нестандартна акция за изразяване на несъгласие с основанията за стартираната от ДКЕВР процедура за отнемане на лицензията на EVN България Електроснабдяване.

Синдикалните организации закупиха различни цветни картички и предоставиха възможност на всички свои членове, работещи в EVN България Електроснабдяване на територията на цяла Югоизточна България, да изразят мнението си на картичките. Всеки от служителите собственоръчно е написал своето послание към ДКЕВР. По този начин синдикалните организации и служителите изразяват своето несъгласие със започнатата от ДКЕВР процедура за отнемане на лицензията на дружеството, което е коректен работодател, даващ хляб на хиляди семейства, крупен данъкоплатец за държавната хазна и част от енергийната сигурност на страната.  

Събраните над 1600 картички ще бъдат внесени от представители на синдикалните организации в деловодството на ДКЕВР в  11:30 часа на 25 април 2014 г. Многобройните послания са адресирани до председателя на ДКЕВР Боян Боев с надеждата, че ще бъде взето единственото разумно решение, а именно прекратяване процедурата по отнемане на лицензията.