Томина неделя дойде! На 25.05 предстои битка между доброто и злото

Борисов: Бяхме смирени, защото допуснахме някои грешки! Това свърши

„Томина неделя е много важна дата. Тома неверни не е вярвал, че Господ ще възкръсне. Е, днес се е съгласил, че ще възкръсне и вече никой не се съмнявал. От днес, като гледат тази зала, им треперят мартинките и знаят, че Томина неделя е дошла”.

 

Това заяви лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по време на предизборната кампания на ГЕРБ в зала „Арена Армеец” в София. Кампанията бе открита с песента „Хубава си моя, горо”.

 

„От днес имаме кауза. Да оставиш Бареков премиер… Вярно е, че много хора съм вкарал в затвора, но явно съм пропуснал. Следващия път няма да има пропуск”, подчерта Бойко Борисов.

 

Той изтъкна, че пожелава на лидера на БСП, дори когато е нежалан, да бъде все така „зле”, както е днес лидера на ГЕРБ – в препълнена зала с над 14 000 симпатизанти, скандиращи победа!

 

„Искам максимално да се мобилизирате за 25-ти, защото това ще бъде битка на доброто и злото и ние трябва да победим”, каза още лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Аз ви обещавам, че Станишев ще го побеждавам на избори, докато е лидер на БСП!

 

„Такива наглеци, като тези, няма. Мислех да не им обърна внимание, защото не заслужават, но говорят за това, че българите не ни искали. Те нас ни сложили втори. Това са хора, които на бялото могат да кажат черно, категоричен е лидерът на ГЕРБ.

 

От първия ден, откакто ГЕРБ дойдохме на власт, започнахме да изплащаме високите пенсии. От първия ден бе – взели решение с Министерски съвет, без да има пари в бюджета. Ето на това се казва нагъл лъжец”, заяви Борисов.


Според него, който не спазва Маастрихтските критерии, а те са 3 % дефицит, 60 % външен дълг и се позова на такива като Пламен Орешарски – отива при Гърция. В ГЕРБ сме хора, които имаме трудови характеристики, ние сме хора, които сме работили, имаме трудов стаж, а това е много важно.


Той обясни, че кандидатът на ЕНП за председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е бил над 20 години премиер на Люксембург. „Който е ходил – знае как изглежда там”, каза още Бойко Борисов. „България водеше най-стриктната финансова политика, а това е човекът, който е правил Маастрихтските критерии, когато ние тук сме марширували по Плаца”, допълни той.

Станишев е и некомпетентен, първо се уплаши да стане премиер. Пламен Орешарски е никакъв експерт, нула експерт. Когато казват, че Бойко е в бил в изолация, си представям тази зала и виждам, че не съм”, подчерта Бойко Борисов.

 

Орешарски прие поста премиер, за да може да отиде до Виетнам и да открие там един ресторант, той е в пълна изолация, категоричен е Борисов.

 

Лидерът на ГЕРБ коментира и газовия проект „Южен поток”, за който каза, че досега вече щял да го подпише и да построи газопровода. „Кой им пречи да подпишат „Южен поток”? Какъв ГЕРБ му пречи на Станишев? Аз досега да го бях подписал и да го бях построил”, заяви Борисов.

 

„Експертът Орешарски направил първа заварка на „Южен поток” и сега тръбите ги няма. Остана само отдолу бетонът. Ето той ни е премиер. Този хубавец всеки ден прави копка на „Южен поток” и го подписва. Разбрах, че щели да го подписват след изборите. И листа, и молива са в тях – да го подпишат”, посочи той.

 

Борисов направи сравнение: „Ние построихме зала „Арена Армеец”, а тръбите на „Южен поток” изчезнаха. Това е все едно да заварите тази зала гола, на бетон!”

 

 „ГЕРБ им пречел за „Белене” – идете го подпишете. Къде ви е Хемус на варненци? Ще бъдете провинция, докато ГЕРБ не се върне на власт”, категоричен е Бойко Борисов.

 

Той заключи, че България няма време за губене!