Стартира ремонтът на улица "Лозенец" в Гълъбово

Официалната "Първа копка" ще бъде на 28 април 2014 година от 11:00ч.

Кметът на Община Гълъбово Николай Тонев и Областният управител на Стара Загора Живка Аладжова ще сложат официалното начало на ремонтните дейности на ул. Лозенец в гр. Гълъбово.

Официалната церемония "Първа копка" ще се извърши на 28 април 2014 година /понеделник/ от 11:00 часа ул. Лозенец в гр. Гълъбово. Мястото определено за церемонията е началото на улицата/ влизането от пътя на болницата и пътя за с. Мусачево/. 

Близо един милион лева струва рехабилитация на ул. Лозенец в община Гълъбово. Парите са осигурени от проект по Публичната инвестиционна програма “Растеж и устойчиво развитие на регионите” , по която Област Стара Загора кандидатства с общо 63 проекта.
Министерският съвет на 5-ти февруари 2014 г. одобри списъка с проекти, които ще се финансират от Публичната инвестиционна програма “Растеж и устойчиво развитие на регионите”. За област Стара Загора те са 10. 

Община Стара Загора спечели изграждане на парк за отдих. Три проекта получават одобрение в община Гурково. Община Николаево ще преустройства съществуваща общинска сграда в дом за социални услуги. Община Опан ще преустрои помещение на Домашен социален патронаж. Два проекта печели и община Чирпан.

Междуведомственият съвет за оценяване, приоритизиране и подбор на проекти и програмни предложения за изпълнение на целите на Публичната инвестиционна програма разгледа над 1100 проектни предложения на общините, от които са удовлетворени 392 проекта за цялата страна. Област Стара Загора предаде 63 проекта на обща стойност 95 млн. лв.