Лидерите на Юг продължават без грешка

В следващия кръг Несебър гостува на Верея, Созопол е гост на Гигант (Съединение), а Мастер приема Стралджа.

През уикенда се изиграха поредните двубои от Югоизточната В футболна група, които се очакваха с интерес от привържениците на футболната игра в Бургас и региона. Лидерът в класирането Мастер победи с минималното, но изключително ценно 1:0 при гостуването си на Тунджа Ямбол и запази предимството си пред останалите отбори. Попадението за гостите бе дело на Радев в 59-та минута.

Созопол също продължава с добрите си игри. Момчетата на Румен Димов не дадоха шансове на един от стабилните отбори в групата – Свиленград и се наложиха с класическото 3:0. Головете за победата отбелязаха Тодоров, Стефанов и Цеков, като домакините пропуснаха и още няколко удобни възможности за гол. С победата си Созопол запази второто място на две точки след Мастер, но отборът е и с мач по-малко.

И Несебър сложи край на неуспешна серия след като се наложи над отбора на Димитровград с 1:0. Така несебърци останаха четвърти с 55 точки, но есенният лидер загуби възможността си за нещо повече от класиране в първата четворка на групата.

В същото време най-сериозният съперник на Мастер и Созопол за влизане в Б група - Верея, не срещна сериозна съпротива и победи Розова долина Казанлък с 4:0 като гост. Следващите мачове в групата са в края на седмицата, като в най-интересния от тях Несебър гостува на Верея,Созопол е гост на Гигант (Съединение), а Мастер приема Стралджа.