Мерт прерязал вратлето на малката Джейда от ухо до ухо

Джейлян пътувала до Англия, върнала се разочарована

Джейлян напуснала мистериозно Джебел на 15 април. Върнала се два дни по-късно и казала на много близък човек, че е разочарована от предложението, което получила в Англия, пише 24rodopi.com

Четири дни по-късно 24-годишната жена и 7-годишната й дъщеря са убита по особено жесток начин. Дали се касае за трафик на хора, това ще установи разследването на двойното убийство по което обвиняем е 18-годишният Мерт Ш.

Покойната имала позната с инициали Г. А., родом от Мишевско. Някак си тя е успяла да убеди Джейлян, че й намерила работа в Англия и двете тръгнали на гурбет за Острова на 15 април т.г. На 17 април обаче Джейлян се върнала в Джебел, а Г. си дошла на 24 април. Тя също е била сред задържаните в събота до полунощ и пусната едва след самопризнанията на Мерт.

Най-близката приятелка на Джейлян потвърждава пред 24rodopi.com за пътуването до Англия.

Аз научих едва след връщането й два дни по-късно. Не сподели с мен, нито с другата ни обща приятелка и нейна най-близка съседка за това пътуване преди да замине. Изобщо не бяхме наясно, че ще върви нанякъде в чужбина. Чак като се върна тогава разбрахме, че Г. е уредила парите и самолетния билет на Джейлян за заминаването, каза приятелката.

За скоростното си връщане Джейлян споделила, че нещата там не били такива каквито очаквала и освен това родителите й се били разсърдили и затова е побързала да се върне.

В това мистериозно пътуване и намиране на толкова много пари от Г. има нещо много съмнително. Кой дава ей така пари без нищо насреща, пита приятелката.

Според нея приятелката й Джейлян и малката й дъщеря са станали жертва на обир. Дни преди да "изчезнат" двете, Джейлян е получила голяма сума пари чрез Уестърн Юнион. Предполага се, че сумата е получена от Германия и за детски надбавки за дъщеричката й, тъй като родителите на Джейлян са уредили документите им за получаване на социални помощи от Германия.

Точната сума не се знае но познати от малкото градче й казали, че са видели Джейлян с голяма сума пари в портмонето, когато пазарувала в тамошен супермаркет. Хората говорят за сума от около 5 000 евро.

Няма начин Мерт да не е знаел, че в дома й има доста пари. Как така обаче никой нищо не чул, когато са се извършвали убийствата, а това е панелен блок, където като кихнеш и се чува, чуди се приятелката.

Нормален човек не може да извърши такова зверство, повярвайте ми. Разбирам да ги е убил с по един удар с нож в сърцето, да вземе парите и да изчезне. Неее, той ги е обезобразил буквално с брадва. Сякаш си е отмъщавал за нещо. Вратлето на Джейда беше разрязано от ухо до ухо. Лицата им бяха неузнаваеми, нямам думи да опиша това, което видях. Между другото, тук се говори, че баща му на Мерт е кюрд. Той ми е споделял, че никога не го е виждал и чувал, твърди още приятелката./ БЛИЦ