Приятелка на зверски убитата Джейлян: С Мерт бяха само приятели. Толкова!

Полицията първоначално разследвала самоубийство

Джейлян нямаше сериозно гадже. Никога не е била интимна с Мерт. След развода с Орхан не мислеше да се омъжва повторно. Убийството не е било от ревност. След задържането на Мерт отпадна версията за убийство и самоубийство, която развиваха полицаите часове след намирането на труповете. Това разказа пред 24rodopi.com най-близката приятелка на 24-годишната Джейлян, която бе открита зверски убита заедно със 7-годишната й дъщеря Джейда.

Полицейски източници разкриха, че до полунощ в събота основната версия за случилото се в жилището гласяла: "Отчаяна самотна майка е решила да сложи край на живота си, като първо е убила дъщеря си". Всеки от разпитаните приятели на Джейлян трябвало да отговорят дали това е било възможно.

Това е пълен абсурд! Аз днес видях и двете тела, когато се извърши ритуалното къпане преди погребението. Целите бяха нарязани и най-вече по лицата. Кой се самоубива по този начин? Джейлян никога нямаше да посегне на живота си, прекалено много го обичаше. Но дори и да беше направила такова нещо, съм повече от сигурна, че нямаше да пипне с пръст дъщеря си, щеше да я остави да я гледат или нейните родители, или бившата й свекърва, а тя да се нагълта с лекарства, например, твърди още най-близката приятелка на Джейлян.

Тя познава отблизо и Мерт.

Мерт беше близък с Джейлян, но само в границите на приятелството, категорична е приятелката. Той често е гостувал в дома на Джейлян, поправял домашният компютър, инсталирал игри за малката Джейда.

Приятелката отрече и слуховете, които вървят в Джебел, че Джейлян щяла да се омъжва.

Преди време просто беше постнала нещо на приятелка във Фейса си. Снимка на текст, която се разпространява от човек на човек, поясни приятелката. /БЛИЦ